Lijkt het je leuk om aan de hand van tekeningen en inspectierapporten een goede begroting in elkaar te draaien? Krijg je energie van een afwisselende functie waarbij jij je bezig houdt met verschillende technische projecten? En heb je graag een cruciale rol binnen het team? Dan is deze vacature bij Kimmenade in Helmond perfect voor jou! Kimmenade is een afdichtingsbedrijf voor daken en betonconstructies en bestaat uit een enthousiast en hardwerkend team van circa 40 collega's op kantoor en 60 collega's op afwisselende locaties. Met structureel 300+ projecten door heel Nederland, België en Duitsland werken zij voor bedrijven waar de hoogste eisen gesteld worden aan veiligheid, kwaliteit en levensduur. Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en blijft continu ontwikkelen en innoveren.

Wat ga je doen als Werkvoorbereider/Calculator?

Als werkvoorbereider/calculator werk je aanvragen uit voor het maken van een calculatie, zodat uiteindelijk een offerte kan worden opgesteld. Het is jouw taak om de planning en de kosten van het project goed op elkaar af te stemmen, zodat de voorbereiding van het project vlekkeloos verloopt. Hierbij word je ondersteund door collega's van andere afdelingen.

Om een juiste calculatie te maken, haal je informatie uit tekeningen, inspectierapporten én aangeleverde gegevens van de uitvoerders. In deze calculatie verwerk je materialen, materieel, manuren en houd je rekening met veiligheidseisen en procedures. Daaraan voeg je o.a. projectkosten en algemene kosten toe. De door jouw gemaakte werkvoorbereiding en calculatie draag je dan na controle van het projectteam over aan jouw collega's van commercie.

Een greep uit jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • opstellen van een commerciële, rendabele en praktisch uitvoerbare project calculatie en werkbegroting voor de uitvoering;

 • aanpassen en inschatten van de uit te voeren werkzaamheden o.b.v. de calculatienorm;

 • opvragen van offertes van leveranciers en onderaannemers t.b.v. het opstellen van de calculaties;

 • samenstellen, beheren en documenteren van projectdossiers in Gilde;

 • opstellen en complementeren opleveringsdossier inclusief certificaten, etc.

Wat heeft Kimmenade jou zoal te bieden?

 • Een uitstekend salaris op basis van jouw kennis en werkervaring.

 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goede pensioenregeling en een reiskostenvergoeding.

 • 25 vakantiedagen + 10 collectieve bedrijf sluitingsdagen (op basis van een fulltime dienstverband).

 • De mogelijkheid om jouw technische kennis te vergroten door middel van opleidingen en cursussen.

 • Een uitdagende functie van 36 - 40 uur, waarbij je alle ruimte krijgt voor jouw creativiteit en werkwijze.

 • De lijntjes zijn kort: als je iets niet weet, dan helpen je collega's je graag.

 • Wil je de week goed afsluiten? Iedere week verzorgen ze een gezellige vrijdagmiddagborrel!

Wie ben jij?

Jij wordt blij van de combinatie cijfers, techniek en commercie. Je hebt aandacht voor details en bent cijfermatig sterk. In de hectiek van verschillende projecten houd jij gemakkelijk het overzicht. Ook sta je stevig in je schoenen en denk je vaak al een paar stappen vooruit op zowel technisch- als commercieel vlak.

Wat verwachten we nog meer van je?

 • Minimaal mbo 4 werk- en denkniveau.

 • Het kunnen lezen en interpreteren van tekeningen is voor jou geen probleem.

 • Affiniteit met techniek en een scherp technisch inzicht.

 • Ervaring met Autodesk, AutoCAD, GeoID of een soortgelijk CAD pakket.

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 • In het bezit van een rijbewijs B (en eigen vervoer).

 • Klantvriendelijke houding en communicatie.

Ook ben je bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Eindhoven of Helmond.

Waar ga je werken?

Kimmenade biedt bedrijven, overheden en vastgoedeigenaren een gegarandeerde, duurzame oplossing voor het 100% waterproof afdichten van daken en betonconstructies. Zij zijn een professional in deze sector, een veelzijdige, flexibele partner met meer dan 100 jaar ervaring en een eigen uniek product.

Kimmenade is een trots familiebedrijf, met een betrokken cultuur en laagdrempelige sfeer binnen het bedrijf. Bij Kimmenade krijgt iedereen de kans om te groeien en daar zijn ze trots op. Hun credo is dan ook: "Wij zijn een bedrijf van kansen zien en kansen geven".

Interesse? Wij leren je graag kennen!
Solliciteer via de sollicitatiebutton of WhatsApp op de vacaturepagina van Steamz. Steamz ondersteunt Kimmenade bij het wervings- en selectietraject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij Kimmenade.

 

Heb je nog vragen over Kimmenade of de vacature? Neem dan contact op met Daniël Lamandassa via daniel@steamz.nl of 06 1825 8832.

Werkvoorbereider / Calculator

Ik wil graag solliciteren

Banner pand 03.jpg