top of page
Betonafdichting

Betonafdichting

Betonafdichting

Kimmenade is partner in betonafdichting voor bedrijven in Nederland, België, Duitsland en ver daar buiten. Wij werken met eigen producten, eigen materieel en eigen mensen. Op die manier kunnen wij de beste kwaliteit garanderen aan bedrijven in sectoren zoals de woning- , utiliteitsbouw en infra, al dan niet als daktuin of groendak.

 

Kimmenade heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het afdichten van ondergrondse betonconstructies zoals kelderdekken, daktuinen, kelderwanden, parkeerdekken, kunstwerken en tramrails. Door de toepassing van ons eigen product Novacell ben jij verzekerd van een naadloos en koud gespoten afdichting die duurzaam beschermt tegen elke weersinvloed.

 

We staan voor je klaar en geven je graag advies over de mogelijkheden.

Betonafdichting
Betonafdichting
Betonafdichting
Toepassingen

Toepassingen

Kelderdekken en groendaken

Voor kelderdekken en groendaken adviseert Kimmenade de toepassing van het product Novacell. Dit product wordt koud gespoten en dus naadloos aangebracht, hierdoor wordt de kans op lekkages gereduceerd tot een minimum. Novacell wordt door onze eigen mensen vlot en veilig aangebracht waarbij ook alle details bewerkt worden. Mocht er een mechanische beschadiging plaatsvinden dan is deze direct te traceren door de 100% verkleving. Novacell is om deze reden een perfecte toepassing voor daktuinen, het is wortelwerend (optioneel), super sterk en drukvast. Dat leidt tot gegarandeerde waterdichtheid van jouw betonconstructie.

Kelderwanden

Bij het afdichten van betonnen kelderwanden is het belangrijk dat lekkages op de lange termijn voorkomen worden, omdat dit erg hoge kosten met zich meebrengt. Door toepassing van de producten Novacell en Novacell 1C zorgt Kimmenade voor een naadloos gespoten en dus 100% waterdichte kelder. Of het nu gaat om het dichten van details of een hele kelderwand: Novacell en Novacell 1C verkleven 100% op de betonnen ondergrond en is zeer elastisch, waardoor haarscheurtjes en krimp in het beton worden opgevangen.

Kunstwerken

Novacell is een met synthetische rubbers gemodificeerde bitumineuze afdichting die naadloos en koudgespoten wordt aangebracht op kunstwerken met bestrating, asfalt of een ballastmat. Novacell is een eigen product van Kimmenade dat in één arbeidsgang wordt aangebracht en beschermt tegen dooizouten. Novacell wordt met water gespoten waardoor een vochtige ondergrond geen probleem is voor de hechting. 

 

Tramrails

Kimmenade verzorgt voor gemeenten, overheden en openbaarvervoersbedrijven de bescherming van stalen tramrails tegen roestvorming. Ons product Novacell wordt professioneel aangebracht door onze vakmensen, die gebruik maken van speciaal ontwikkelde spuitapparatuur. Het zelfherstellend vermogen van Novacell zorgt ook voor vermindering van geluidsoverbrenging van de metalen wielen op de tramrails.  Kimmenade garandeert langdurige waterdichtheid en bescherming tegen dooizouten en roestvorming.

Innovatieve producten van zeer hoogwaardige kwaliteit

Betonafdichting
Branches

Branches

Woning- en utiliteitsbouw

Kimmenade is specialist in het waterdicht afdichten van betonconstructies voor organisaties en instellingen in de woning- en utiliteitsbouw. Denk hierbij aan het 100% waterdicht afdichten van parkeergarages, (reinwater)kelders en gebruiksruimtes onder de grond of onder een gebouw. Onze producten Novacell en Novacell 1C zijn snel verwerkbaar en leveren een naadloze, duurzame bescherming van meer dan 50 jaar. Doordat Novacell 100% verkleefd op de betonnen ondergrond en zeer elastisch is, worden haarscheurtjes en krimp in het beton opgevangen.

Infra

Organisaties en instellingen in de infrasector zetten zich in om Nederland bereikbaar, veilig en leefbaar te houden. Kimmenade helpt overheden en bouwbedrijven bij projecten die zich richten op weg-, water- en railverbindingen. Met ons product Novacell bieden we een duurzame oplossing en snelle verwerking (zelfs met een vochtige ondergrond) die leidt tot 100% waterdichte betonconstructies en kunstwerken.

Kimmenade is producent én fabrikant van Novacell en is daardoor erg flexibel in projecten en planning.

 

Greenproof voor (tuin)architecten

Speciaal voor partijen die zich toeleggen op de aanleg en het onderhoud van daktuinen en groendaken ontwikkelde Kimmenade het serviceconcept Greenproof. Binnen dit concept brengt Kimmenade haar expertise in en werkt samen met o.a. tuinarchitecten en hoveniers. Doel is het adviseren en ontzorgen van (bouw)bedrijven en instellingen in de aanleg en het onderhoud van daktuinen en groendaken. Door toepassing van onze eigen product Novacell garanderen wij 100% waterdichtheid van groendaken. Meer weten over Greenproof? Bezoek dan de website van Greenproof en lees meer over ons serviceconcept, partners, samenwerkingen en expertise.

Betonconstructies 100% waterdicht afsluiten met Novacell van Kimmenade

Betonafdichting
bottom of page